Het ei zei

Het ei zei

De moeite waard

Muziek: Mathieu Mathieu
Film: Cyril Mennegun - Louise Wimmer
Film: Léa Pool - Maman est chez le coiffeur
Film: Julia Murat - Historias

Damespad

Achter het nieuwsPosted by gerrit 10 Jul, 2012 15:24

Gister kreeg ik toevallig een artikel onder ogen over het feit dat de VVD-Groningen tegen damesvoetpaden is. Damesvoetpaden. Ik moest het even tot me door laten dringen. In augustus wordt in Groningen een wandelpad geopend, met de insteek dat die vooral door lesbiennes gebruikt gaat worden.

Nu blijkt dat er al meer van die wandelpaden aangelegd zijn. In de verschillende provincies. In 2008 werd die van Noord-Brabant geopend. Trouw heeft het in haar verslag oneerbiedig over het Pottenpad. Het moet de vrouwen bij elkaar brengen. En je moet natuurlijk van wandelen houden.

Ik had nog niet eerder van die damespaden gehoord. Toch werd de eerste al in 2001 geopend, in Noord-Holland.

Ik vraag me wel af: waarom een damespad? Het lijkt mij eerlijk gezegd overdreven om een pad aan te leggen, met de bedoeling om lesbiennes in een wandelsessie kennis met elkaar te laten maken, elkaar herkennend aan een speldje. Mij schiet zomaar even het Pieterpad te binnen. Er zullen meer wandelpaden kriskras door het land lopen, die uitermate geschikt zijn voor hetzelfde doel.

Aan de andere kant: zo'n apart damespad komt heel wat sympathieker over, dan sommige parkeerplaatsen langs de snelweg, die nogal eens door homo's gebruikt worden als afwerkplek.

  • Comments(2)//www.heteizei.nl/#post683