Het ei zei

Het ei zei

De moeite waard

Muziek: Mathieu Mathieu
Film: Cyril Mennegun - Louise Wimmer
Film: Léa Pool - Maman est chez le coiffeur
Film: Julia Murat - Historias

Tuinkabouter

Achter het nieuwsPosted by gerrit 10 Feb, 2010 00:07

Oorzaak en gevolg....:

Vandaag lees ik dat reeds in 1996 een dief een tuinkabouter gestolen heeft van een Brits stel, later nog een kaart namens de kabouter gestuurd heeft, maar pas veertien jaar later de kabouter weer teruggestuurd heeft met een briefje vol excuses erbij.

In 2001 heeft Jean-Pierre Jeunet de geweldige film 'Le fabuleux destin d'Amélie Poulain' geregisseerd. Hierin komt een fragment voor waar Amélie de kabouter uit de tuin van haar vader ontvreemdt en meegeeft aan een vriendin. Foto's van de kabouter uit allerlei verschillende steden worden om de zoveel tijd naar de vader gestuurd. Uiteindelijk staat de kabouter weer in de tuin, daar waar die altijd stond.
De vraag: is deze scene gebaseerd op bovenstaande werkelijke gebeurtenis? Dat de kabouter weer op zijn plek terugkwam, was nog niet duidelijk, maar wel het ontvreemden, en het sturen van een kaartje. Als filmregisseur borduur je daar natuurlijk op door...

In 2008 was er een berichtje dat een ontvoerde tuinkabouter na een wereldreis van zeven maanden weer teruggekeerd was. Hier was tussendoor geen foto of kaartje gestuurd, maar toen de kabouter teruggebracht werd, lag er wel een fotoalbum bij, met diens 'belevenissen'. Zou deze actie dan weer gebaseerd zijn op de populaire film?

Het lijkt mij zo toevallig, als het los van elkaar staande acties zouden zijn....

Overigens hebben partner en schoondochter vorig jaar een vergane kabouter weer tot leven gewekt. Een kabouter die in de aanslag staat om het gras in de tuin te maaien (terwijl er niet eens gras is om te maaien, maar dat weet die kabouter niet)....:

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bertie 10 Feb, 2010 20:47

Het is hoe dan ook een bezig volkje, die tuinkabouters. Als ze tenminste tot de echte Laven behoren;)