Het ei zei

Het ei zei

De moeite waard

Muziek: Mathieu Mathieu
Film: Cyril Mennegun - Louise Wimmer
Film: Léa Pool - Maman est chez le coiffeur
Film: Julia Murat - Historias

Vliegrampjongetje

Achter het nieuwsPosted by gerrit 14 May, 2010 10:35

De crash in Tripoli. Het jongetje Ruben de enig overlevende. Voer voor journalisten en wat dies meer zij....

Gisteravond waren er discussies te zien met betrekking tot het privacy-aspect. Je moet niet denken dat de Telegraaf zich daar ook maar iets van aantrekt....
Libië. In oorsprong een vrij gesloten land. Nu krijgt het met de hele wereld te maken. In hun ijver een positief imago uit te stralen naar het buitenland, durven de aanspreekpunten eigenlijk geen 'nee' te zeggen. Zo'n Telegraaf maakt daar natuurlijk gruwelijk misbruik van.

Het jongetje komt uit de wijk waar wij ook wonen. De eerste paparazza heb ik al gesignaleerd. De wereld rukt uit....Vanochtend werd ik tijdens het uitlaten van ons hondje aangesproken door een verslaggeefster van het Spaanse El Mundo, standplaats Brussel. Ze stond te wachten bij de ingang van de basisschool bij ons in de buurt. Ze wilde mensen spreken die Ruben gekend hebben. Gelukkig was het nog vakantie. Ik vertelde haar het verhaal van de Telegraaf, hoe ranzig die bezig is. Dat vond zij toch ook wel ridicuul. Zij vond echter dat ze de situatie anders benaderde. Ik drukte haar op het hart in ieder geval rekening te houden met de privacy van de mensen....(alsof dat indruk maakt, maar het is gezegd.) Ze zou nu op weg gaan naar het buurthuis waar gisteravond een condoléance-register geopend was voor de Tilburgse slachtoffers van de ramp.

Onderweg naar mijn werk, dezelfde richting als het buurthuis, zag ik haar in gesprek met een buurtbewoonster, kind aan de hand, zoals ik het hondje aan de riem had: trekkend om verder te gaan....

Ben benieuwd of zij de voorbode is van een heel mediacircus...

Veel zullen we er niet van merken, want morgenochtend zitten we weer in de trein naar Oberhausen. Voor het concert van Runrig. De vorige keer ging dat concert op het laatste moment niet door. De reeds gekochte kaartjes bleven echter geldig voor de datum waarnaar het verschoven was. Morgen dus.

Update 15.45 uur: Er is een bijeenkomst georganiseerd voor de nabestaanden van de slachtoffers van de crash in de basisschool vlak bij ons. Eén NOS-wagen, straat zelf afgezet, politie houdt zaak in de gaten. Keurig geregeld. Verslaggevers proberen in cognito te zijn....
(Als je goed kijkt zie je een stukje van de NOS-wagen links bij het witte huis.)

Update 2: Het viel wel mee met die éne NOS-wagen....je hoefde het hoekje maar om te gaan:

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by gerrit 18 May, 2010 00:05

Bij het hele Telegraafgebeuren schijnen twee dingen onderscheiden te moeten worden: 1. De manier waarop aan het 'nieuws' gekomen is, en 2. het artikel zelf. Iedereen is het erover eens dat de handelswijze van de Telegraaf, in casu van Jolande de Graaf (of van de Graaf, dat weet ik even niet) gewoonweg niet kan. Een aantal mensen die het gewraakte artikel daadwerkelijk gelezen hebben, hebben op zich geen moeite met de inhoud. Ikzelf heb het artikel niet gelezen, ik kan er dus niet over oordelen. Voor mij telt vooral het ethische aspect. Overigens ligt het nieuws gewoon op straat: mijn partner belde iemand van de school op, om te zeggen dat er verslaggevers rondliepen bij de school. Dat daar misschien op gelet moet worden. Zonder ook maar iets te vragen, kreeg mijn partner bijzonderheden van het jongetje te horen. Waar hij woonde bijvoorbeeld. Dat wisten we niet, alleen dat hij in de wijk woonde.....Ik bedoel maar.....Overigens kan ik melden dat de voordeur gebarricadeerd is door allerlei bloemstukken.

Ik ben nog niet toegekomen aan het lezen van Funda, maar bedankt voor de link, lien.

Posted by Bertie 17 May, 2010 19:48

Waardeloos van de Telegraaf, maar denk je dat het in andere landen beter is? Heb je bijvoorbeel de Bild wel eens gelezen? Je wordt er misselijk van.
En Funda hoort eigenlijk bij een betere krant..

Posted by Xiwel 15 May, 2010 11:03

Nu je dit logt ben ik eens gaan kijken op het internet en daarvond ik de jongen in 71000 webpagina's met voor- en achternaam genoemd. Behoorlijk kwalijk en mogelijk was het de Telegraaf die hiermee begonnen is. De Telegraaf raak ik echter niet aan. Die krant was zowel in WOII t/m nu fout in de weer en mijn indruk is dat dat niet meer gaat veranderen. Minstens zo erg zijn hun afgeleiden op het internet als GeenStijl. Maar ook de Tros, Veronica, LPF, TON en nu weer de PVV laten zich voor de Telegraafkar spannen. Het gaat er dan niet om of je de mensen goed informeert, maar dat je ze sensatie biedt die meer reclame-inkomsten opleveren. De rest is daar echt aan ondergeschikt.

Ik ben me niet bewust welke bedrijven of producten vooral reclame maken via de Telegraaf. Als ik dat wel wist, dan zou ik ze boycotten, want dat is de enige manier om zo'n gedrocht als de Telegraaf op een beter spoor te krijgen.

Posted by Laurent 14 May, 2010 15:44

Ja, laat dat maar aan de Telegraaf over, de krant van Ranzig Nederland.

Posted by lien 14 May, 2010 14:59

Funda Müjde. Haar column 'Troost' van vandaag kan ik nog niet vinden op internet. Ze heeft ook een VKblog:

http://www.vkblog.nl/blog/4536/Funda

Posted by gerrit 14 May, 2010 13:34

De column van Funda zegt me eigenlijk niets, lien, of bedoel je die huizensite?

Posted by lien 14 May, 2010 12:09

Wij hebben hier (in Turkije) vanochtend de Telegraaf gekocht en dachten precies hetzelfde: walgelijk en onbegrijpelijk!

Gelukkig staat de column van Funda in diezelfde krant...