Het ei zei

Het ei zei

De moeite waard

Muziek: Mathieu Mathieu
Film: Cyril Mennegun - Louise Wimmer
Film: Léa Pool - Maman est chez le coiffeur
Film: Julia Murat - Historias

De Pers

Achter het nieuwsPosted by gerrit 15 Mar, 2012 11:46

Gratis kranten. Ik kom ze eigenlijk bijna nooit op mijn pad tegen. De paar keer dat ik met de trein ga, vergeet ik er bij de ingang van het station één mee te nemen. Als ik het niet vergeet, is de keus beperkt tot de Metro en de Spits. De Pers kom ik maar zelden tegen. In het ziekenhuis ligt meestal een Metro in de wachtruimtes.

Gratis kranten. Ik vind het toch vreemd: waarom struikel je over de Metro's en de Spitsen, maar moet je zoeken naar de Pers? Het heeft natuurlijk met advertentie-inkomsten te maken. Hoe hoger de inkomsten, hoe meer je kunt drukken en kunt verspreiden. Is het niet een vicieuze cirkel? Een bedrijf zal niet snel adverteren in een krant dat een kleine oplage heeft. De Pers heeft te weinig advertentie-inkomsten. Voor zover ik begrepen heb, gaat de inhoud van de Pers verder dan het Telegraafgehalte zal ik maar zeggen. Betere journalistiek. Als je zoiets als lezer gratis mee kunt pikken, dan neem je toch geen Metro? Maar ja, de adverteerder denkt daar anders over.

De Pers stopt per 30 maart. Kwaliteit moet het onderspit delven. Ik lees dat mensen steen en been klagen. 'Hoe kan dat nou? Dit mag toch niet gebeuren! Is er een goede gratis krant, wordt de stekker eruit getrokken.' Enzovoorts.

Als mensen zo verknocht zijn aan de Pers, zouden ze dan ook bereid zijn om voor diezelfde Pers te gaan betalen?

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bertie 16 Mar, 2012 11:31

De enige gratis krant die hier verschijnt is de Metro; wordt bij stapels in het ziekenhuis neergelegd maar ik vind er niet veel aan.
De Pers lees ik digitaal.
Betalen, tja, als je thuis al een krantenabonnement hebt...

Posted by lien 15 Mar, 2012 16:45

Eh, nou betalen is een beetje veel gevraagd maar De Pers is wél mijn favorietje gratis krantje. En ik moet er inderdaad soms het hele station voor rondlopen voordat ik er eentje te pakken heb (liefst ook nog eentje voor mijn collega). Erg jammer dat ze ermee moeten stoppen, ik zal het voortaan met de Metro en Sp!ts moeten doen (niet erg hoor, ik lees ze nu alledrie, straks slechts twee). Maar ik ben wel verknocht geraakt aan krantjes in de trein. Vandaag had ik trouwens wel een boek bij me. Toevallig van Nico Dijkshoorn (die columnist van De Pers juist ja).