Het ei zei

Het ei zei

De moeite waard

Muziek: Mathieu Mathieu
Film: Cyril Mennegun - Louise Wimmer
Film: Léa Pool - Maman est chez le coiffeur
Film: Julia Murat - Historias

Drakenbootfestival

SportkaternPosted by gerrit 16 Sep, 2012 14:17

Vorig jaar probeerde men al een Drakenbootfestival in Tilburg van de grond te krijgen, maar door gebrek aan sponsors lukte dat niet. Dit jaar is het wel gelukt om het festival te organiseren. Centraal binnen het festival staan de drakenbootraces tussen de verschillende teams. Peddelend roeien. Vriendengroepen konden zich opgeven, sportclubs, bedrijven, kortom: als je een man/vrouw of 16, 17 bij elkaar wist te brengen, kon je je als team inschrijven. De races werden in de Piushaven in Tilburg gehouden.
Het geheel werd opgeluisterd door allerlei kraampjes, het laten zien van tai chi oefeningen en fitnessoefeningen op de grond. Kinderen konden zich uitleven op een springkussen, maar dat was een beetje weggestopt. Leuker was het sumoworstelen in een rubberpak dat vol met lucht gepompt werd.

De baas van mijn werkplek leek het een leuk idee om ons als team in te schrijven voor de drakenbootrace. Aangevuld met personen die ook in het mediagebeuren werken, hadden we een zeer gezellig team. DeT, Quats, Tilburg.com. De mediamagnaten.

Zwemvesten waren verplicht. Dat viel niet mee, om die goed over onze outfit om te doen. Men had bedacht dat zwart-wit jasje dasje overhemd een mediamagnaatuitstraling had....
Zeer belangrijk voor de roeiers zijn de trommelaar, die het tempo aangeeft, en de stuurman/-vrouw, die richting houdt, en extra aanmoedigt.
Over de resultaten zullen we het maar niet hebben. We hadden gewoon erg veel plezier. Dat roeien met zo'n groep vereist veel discipline. Veel teamwork. Dat ontbrak in de eerste rit enigszins. We mochten als team driemaal acte de présence geven. Het roeien ging steeds beter. Overigens niet goed genoeg om door te stomen naar de halve finales.
Tussen de races zorgen voor de inwendige mens. De consumptiebonnen hadden een Q-code. Met een smartphone kun je informatie ophalen als de het blokje scant. Ik heb geen smartphone, en anderen hebben het niet gedaan. (Ik heb ook niet gevraagd om het te doen.)
Als er niet goed geroeid wordt, schep je veel water de boot in. Een nat pak is geen uitzondering. Het gevolg is ook dat er regelmatig gehoosd moet worden om de boot voor het volgende team enigszins droog af te leveren.
Toeschouwers op grote hoogte hadden goed zicht op de wedstrijden, en de finish van de boten.
Na afloop van de races, werden de toeschouwers nog even vergast op een waterspringshow. Althans, zo noem ik het maar. Het zag er heel spectaculair uit.
Het was een geweldige middag.....

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bertie 18 Sep, 2012 22:58

Dat heb je in een stad: er is altijd we iets te doen. Dit lijkt me heel leuk, zowel voor deelnemers als voor kijkers.Winnaars èn verliezers hebben succes?

Posted by Laurent 17 Sep, 2012 08:36

Hahaha, die sumopakken, wat een idee...

Posted by gerrit 16 Sep, 2012 18:53

lien, qua regen...geen spatje. Tijdens het roeien kreeg je wel spetters van de roeier voor je, maar het waren geen hele plenzen water. Nee, geen wateroverlast.

Posted by lien 16 Sep, 2012 18:15

Wat ziet het er gezellig en kleurrijk uit! Ik vind het wel stoer hoor om aan zoiets mee te doen. Hielden jullie het droog?