Het ei zei

Het ei zei

De moeite waard

Muziek: Mathieu Mathieu
Film: Cyril Mennegun - Louise Wimmer
Film: Léa Pool - Maman est chez le coiffeur
Film: Julia Murat - Historias

The Bridge

MuziekPosted by gerrit 04 Jan, 2013 19:54

In de afgelopen maanden heeft de KRO zowel de eerste twee series van The Killing als de serie The Bridge uitgezonden. The Killing van Deense makelij, The Bridge van Deens/Zweedse makelij. In Denemarken en Zweden worden misdaadseries gemaakt die duidelijk een eigen signatuur dragen. Niet te vergelijken met de CSI's of zo. Ik herinner me The Kingdom, een thrillerachtige serie die zich in een ziekenhuis afspeelt. Meesterlijk.

The Killing heeft Sarah Lund als hoofdpersoon, een atypisch figuur, dat alle harten steelt door haar truien. The Bridge heeft ook atypische hoofdpersonen: Saga Noren en Martin Rohde. Juist hun vervreemdende persoonlijkheden maken deze series zo bijzonder om te volgen, afgezien van de spanningsopbouw.
Killing 3 is inmiddels op DVD te verkrijgen. Voor Bridge 2 schijnen we nog even te moeten wachten.

De begintune van The Bridge klinkt heel dromerig, maar ook ietwat mystiek.
Het blijkt 'Hollow Talk' van de Choir of Young Believers te zijn.

Met de beelden van een spreeuwenzwerm heel rustgevend:

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bertie 06 Jan, 2013 21:57

De series ken ik ook niet maar wel verschillende boeken van Deense en Zweedse schrijvers. Ook Sara Lund is me bekend. Ik mag de auteurs wel.De tune klinkt niet slecht, de spreeuwenzwerm is fascinerend. psnu kan ik inloggen, gisteravond werd er geen code gegeven.

Posted by lien 05 Jan, 2013 14:50

Mooi om te zien, zo'n spreeuwenzwerm. Heel gek maar het doet me een beetje denken aan het kunstwerk dat nu boven de Amstel hangt. Die series ken ik niet, ben wel nieuwsgierig want heb er al verschillende keren over gelezen.