Het ei zei

Het ei zei

De moeite waard

Muziek: Mathieu Mathieu
Film: Cyril Mennegun - Louise Wimmer
Film: Léa Pool - Maman est chez le coiffeur
Film: Julia Murat - Historias

Letterfeest

Kennis enzoPosted by gerrit 25 Jan, 2013 21:27

Ik moet zeggen, voor mij is het iets totaal nieuws. Als leerling op de basisschool kregen we af en toe een stempeltje of plakplaatje in ons schrift, als we een opdracht goed uitgevoerd hadden. De tijden zijn veranderd.

De klas waar de kleine in zit, had alle letters leren schrijven, en kon ze ook benoemen. Dat was een feestje waard, waarbij tevens de ouders, dan wel de opa's en oma's of oppassen uitgenodigd waren. Aangezien de papa en de mama van de kleine niet konden, namen wij de honneurs waar.

Het was leuk georganiseerd. Na wat huishoudelijke mededelingen werden de kinderen met papier en pen op speurtocht gestuurd. Een letterspeurtocht. Buiten.

Her en der waren letters aangebracht. Aan een hek, op een vuilnisbak, aan een struik, achter een raam, enzovoorts. Zodra een letter gevonden was, moest een rondje gezet om de al voorgetypte letters. Je kon dus controleren of je geen letters gemist had.

Weer binnen moesten de kinderen natuurlijk even laten zien dat ze de letters ook echt kennen. Dat gebeurde middels een letterdans:

De ultieme beloning was natuurlijk het letterdiploma:
Ik moet zeggen, een speelse manier van letters leren. De hele klas deed ook goed mee met alles. Prima sfeer.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lien 25 Jan, 2013 22:43

Geweldig om daar zo'n happening van te maken! Ze mogen ook trots zijn vind ik hoor.